0 %

Любопитно за кафето

ЛЕКУВА ЛИ КАФЕТО МАХМУРЛУК?

ЛЕКУВА ЛИ КАФЕТО МАХМУРЛУК?
ЛЕКУВА ЛИ КАФЕТО МАХМУРЛУК?

Консумирано в разумни количества, кафето действа благоприятно върху оросяването на мозъка, стимулира желанието за работа, концентрацията и повдига тонуса.

Според американските учени от университета във Филаделфия, кафето е идеален начин да се избавим от махмурлука. То противодейства на приетия алкохол и премахва главоболието, световъртежа и гаденето. Ефектът е по-голям при жените, защото те  реагират по-силно на кофеина.

Изследванията показали, че кофеинът блокира действието на химикала Ацетат, който се натрупва в организма след употребата на алкохол и е един от "виновниците" за главоболието след тежка вечер.

За да се усети максимално пълният ефект на кафето обаче, то трябва да бъде изпито около четири часа след поемането алкохола, когато нивата на Ацетат в организма започват да се покачват, твърдят учените.

Комбинирането на чаша кафе с един Аспирин е най-добрият лек срещу махмурлук, защото значително  подобрява състоянието, облекчава болката и прояснява съзнанието.

Възползвайте се от това кофеиново изкушение, но не забравяйте, че златното правило във всичко е мярката. Нездравословното хранене, злоупотребата с кафе, алкохол и липсата на сън могат да нанесат непоправими вреди на организма.