0 %

Любопитно за кафето

КАК ДА СИ НАПРАВИМ САПУН ОТ КАФЕ

КАК ДА СИ НАПРАВИМ САПУН ОТ КАФЕ
КАК ДА СИ НАПРАВИМ САПУН ОТ КАФЕ

За по-експеримантаторски насторените от вас предлагаме един съвсем прост и лесен метод, за който са ви необходими три прости съставки. Резултатът обаче е впечатляващ – луксозен домашен сапун с кафе, който ексфолира кожата, а освен това е и чудесен подарък. Ако обичате аромата на кафе, ще се влюбите в този сапун. Заслужава си да го пробвате!

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

1 пакет Сапунена основа
300 гр. Мляно кафе
150 гр. Ароматно масло
Форма за сапун

Въпреки че кафето придава известен аромат, препоръчително е да добавите и ароматно масло, например „мляко и мед“ или друг ваш любим аромат. Функцията на мляното кафе в случая е не толкова да ароматизира сапуна, колкото да служи като натурален ексфолиант.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

СТЪПКА 1: Нарежете си сапунената основа на кубчета. Това ще помогне сапунът да се разтопи по-бързо и по-равномерно.

СТЪПКА 2: Сложете сапуна в микровълнова фурна. Топлете го на равни интервали от 15 секундни, като след всеки интервал разбърквате, докато сапунът се разтопи напълно. След като е готов, ще трябва да работите сравнително бързо, за да завършите следващите две стъпки.

СТЪПКА 3: Добавете мляното кафе и се разбъркайте.

СТЪПКА 4: Сипете ароматно масло по избор и разбъркайте. Различните марки ароматни масла имат различни препоръки, като това какво е препоръчителното съотношение.

СТЪПКА 5: Изсипете сапуна във формите. Ако върху сапуна има останали мехурчета, след като е излят, можете да ги премахнете чрез напръскване на малко спирт от разстояние.

СТЪПКА 6: Изчакайте да изсъхне. Ако сапунът не може да излезе от формата, опитайте да го пъхнете във фризера за няколко минути. Така ще се свие малко и ще излезе по-лесно.