0 %

Любопитно за кафето

Jamaica Blue Mountain Coffee

Jamaica Blue Mountain Coffee
JAMAICA BLUE MOUNTAIN COFFEE

Blue Mountain (Блу Маунтин) е името на регион в Ямайка, в който залезът има най-красивите светлосини нюанси. Именно това е мястото, където се култивира най-доброто кафе Арабика в целия свят. Цветът на тези кафени зърна може да варира от зелено до синкаво. Известно е с превъзходния си, мек и ненатрапчив вкус.

Редкият вид кафе расте до над 5000 метра надморска височина, където богатата почва и многобройните дъждове, заедно създават чудото на гурме кафетата. Високата амплитуда и дъждовният климат се считат за най-благоприятните условия за тяхното отглеждане. Eдна от тайните на уникалния вкус на кафето е, че за разлика от другите видове кафе, които се транспортират с чували,  Jamaica Blue Mountain Coffee се транспортира в дървени бъчви още от 18-ти век. Този начин на съхранение и транспортиране е запазен и до днес, което също допринася за високото качество и забележителния вкус на този вид кафе.

Всяко едно кафе, което излиза от територията на острова, подлежи на строг контрол и предварителна проба от добре обучени експерти по качествен контрол. Хармонията от мек лешников аромат, плътност и богат, мек вкус, правят Jamaica Blue Mountain Coffee един от най-известните и търсени блендове в световен мащаб.

Днес, Goppion Caffe Bulgaria Ви дава  възможност да се насладите на изтънчения вкус на кафе  Jamaica Blue Mountain Caffe.
Направете най-добрия избор за чаша превъзходно кафе в уюта на собствения Ви дом!