0 %

Любопитно за кафето

НАИ-ДОБРИТЕ КАФЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА

НАИ-ДОБРИТЕ КАФЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА
НАИ-ДОБРИТЕ КАФЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА

АДИС АБЕБА, ЕТИОПИЯ

Градът твърди, че е родното място на кафето. Ако някога попаднете в Адис Абеба задължително трябва да присъствате на кафена церемония. Дългата церемония включва печене на кафето, мелене и приготвянето му в глинен съд. В Адис Абеба пият кафето със захар, но в селските райони му слагат… сол.

ИСТАНБУЛ, ТУРЦИЯ

Турското кафе се прави в джезве. Той е силно и гъсто, а повечето турци обичат обилно да го подслаждат. Наливат го в малко чаши за кафе, без да ползват цедка. Преди да го изпиете трябва да изчакате да се уталожи утайката.

ХАВАНА, КУБА

Тук може да пробвате Кафе Кубано (еспресо с кубинска захар) или Кортадито (еспресо с мляко) в някое от многобройните кафенета с масички на улицата.

ТЕЛ АВИВ, ИЗРАЕЛ

В Тел Авив е пълно с кафенета, в които сервират изстудено кафе през лятото и горещо кафе през зимата. Кафето тук много наподобява турското.

МЕЛБЪРН, АВСТРАЛИЯ

Това е кафената столица на Австралия. Тук дори си имат местно списание Melbourne Coffee Review.

ПАРИЖ, ФРАНЦИЯ

Много любители на кафето критикуват това в Париж и казват, че то не е добро, а машините, с които го приготвят не са с добро качество. Париж обаче е в класацията заради невероятните си кафенета, където може да пиете своето Café au laits на тротоара.

САНТА МАРИЯ ДЕ ДОТА, КОСТА РИКА

В Коста Рика казват на кафето „златните зърна“, защото то поддържа икономиката на страната, която от 18-ти век насам произвежда популярния сорт арабика.

РИМ, ИТАЛИЯ

В този град кафето е навсякъде под формата на каупично, макиато, еспресо и т.н. Италианците държат на доброто кафе и много внимават как го приготвят. Caffè Sant’Eustachio се намира точно до Пантеона и е едно от най-известните в града. Ще ви го сервират със захар, освен ако изрично не кажете друго.

КАИЛУА КОНА, ХАВАЙ

Намира се на Големия остров в Хавай, където се намират и много плантации. За да пиете чудесно кафе тук, трябва само да се обадите на рум сървиса.

СИАТЪЛ, ВАШИНГТОН

Сиатъл е родният град на Starbucks. Първото кафене на веригата отваря врати тук през 1971 година. Освен него, в града е пълно с малки кафенета. По статистички данни в Сиатъл има по 35 кафенета на всеки 100 000 жители.